contact us

Willemsparkweg 166H, 1071HT Amsterdam

020 – 7868146

nailschool@lakwerk.com

FAQ

Ik heb nog geen ervaring, kan ik dan een bootcamp volgen?
De meeste studenten beginnen zonder ervaring aan onze bootcamp. Dus wil jij leren hoe je een perfecte single colour met gellak kunt lakken dan is de bootcamp LETS OWN THE GELPOLISH de beste match voor jou. Hier start je vanaf de basis namelijk met de natuurlijke nagel, theorie over de natuurlijke nagel, het behandelen hiervan en leer je hoe je de juiste manicure/prep uitvoert. Daarnaast krijg je alle kennis over het productgebruik, en uiteindelijk het aanbrengen van een perfecte single colour met gelpolish.
Ik heb al een acryl/gel opleiding gevolgd, is de bootcamp dan iets voor mij?
Bij LAKWERK hebben we onze eigen lesmethodes en uit ervaring is gebleken dat, ook al heb je al eens een opleiding ergens anders gevolgd, de students hier veel nieuwe informatie en technieken leren. Heb je twijfels hierover dan kun je altijd een mailtje naar nailschool@lakwerk.com sturen.
Kan ik zonder ervaring de art bootcamp doen?
Wij besteden tijdens deze classes geen aandacht aan de prep, omdat wij werken op oefentips en puur met de art technieken en looks aan de slag gaan. Je moet bepaalde basis laktechnieken en productkennis hebben om dit te combineren met alle nieuwe art technieken die wij jou aan gaan leren. Ons advies is dus om kennis en ervaring te hebben met gelpolish voor je start met UNLEASH YOUR INNER ARTIST.
Wat is het verschil tussen de single colour & art bootcamp?
Bij LETS OWN THE GELPOLISH werken wij toe naar een perfecte single colour (1 volledige kleur op de nagel) met gelpolish aanbrengen. Je leert alles over de natuurlijke nagel, het preppen hiervan en hoe je de mooiste single colour met gelpolish aan kan brengen (en verwijderen) en je hier het langst plezier van hebt. Bij de art bootcamp UNLEASH YOUR INNER ARTIST gaan wij elke keer week aan de slag met andere art technieken, je werkt hier op oefen tips/nagels (dus niet op echt nagels en voert daarom bijvoorbeeld ook geen prep uit) Hier focussen we dus echt om kunstwerkjes op nagels te maken, of dit nou met een toffe foil look is, een strak lijnenspel of de kleurrijkste tie-dye, jij leert het allemaal!
Wat is het verschil tussen de LAKWERK bootcamp & LAKWERK bootcamp light?

Beide bootcamps zijn te volgen als je nog geen ervaring hebt, omdat de eerste 3 classes hetzelfde zijn als de bootcamp LETS OWN THE GELPOLISH. Je leert alles over de natuurlijke nagel, het preppen hiervan en hoe je de mooiste single colour met gelpolish aan kan brengen (en verwijderen) en je hier het langst plezier van hebt.
Bij de LAKWERK BOOTCAMP volg je aansluitend nog 5 art classes met al onze LAKWERK art technieken en looks, deze classes zijn gelijk aan de volledige art bootcamp UNLEASH YOUR INNER ARTIST. De LAKWERK BOOTCAMP is dus het meest uitgebreid en leidt jou in een paar weken op from zero to LAKWERK hero! (8 dagen in totaal)
Bij de LAKWERK BOOTCAMP LIGHT volg je na de gelpolish classes nog 2 art classes, dat zijn de classes FOIL/CHROME/GLITTER en ANIMAL PRINTS. Een superleuke start met nailart waar je meteen leuke looks leert maken die jij toe kan passen in jouw werk! (5 dagen in totaal)

Ik woon niet in de buurt, hebben jullie daar een oplossing voor?

Lucky you! Wij hebben verschillende ONLINE SESSIONS online staan, of jij nou jouw basis skills onder de knie wil krijgen, een BIAB treatment wil geven of aan de slag wil gaan met toffe nailart: er is voor elke naillover een passende video incl. hand-out beschikbaar zodat je thuis aan de slag kunt gaan om je nieuwe skill te leren.

Wat voor producten heb ik allemaal nodig tijdens een class/bootcamp?

Dit verschilt per class of bootcamp. Onderaan elke productpagina vind je de benodigde producten en tools voor jouw gekozen lessen. Bij onze BOOTCAMPS bieden we de optie om een compleet gevulde werk kit te kiezen, daar zit alles in wat je nodig hebt tijdens de lessen (en nog een lange tijd daarna!) en zo hoef je zelf niks meer aan te schaffen/mee te nemen! Heb je je eigen producten dan mag je deze uiteraard meenemen. Onze ervaring is wel dat mensen uiteindelijk vaak toch een werkkit bestellen.

Met welke penselen werken jullie?
Wij zijn mega fan van de Tati brushes! Wij zorgen daarom ook dat er altijd een Tati brush in het art pakket zit, samen met de handige brushes van The Blooom.
Werken jullie ook met BIAB?

In de LAKWERK salons werken we met BIAB en omdat we zo mega fan zijn geven we ook een BIAB class waarvoor je je kunt inschrijven. Dit product en de treatments die je hiermee kan geven zijn super populair en een echte aanvulling op jouw skills & aanbod in jouw salon. Bij de class LEARN THIS BIAB leer je alles over dit product en ga je direct aan de slag, aan het einde van de dag kan jij ook BIAB treatments geven!

Ik heb al ervaring met nailart, maar heb moeite met bepaalde onderdelen, wat kan ik dan volgen?

Je kan bij ons ook losse ART SESSIONS boeken, wij behandelen per class bepaalde onderwerpen/technieken en zo kan je precies kiezen welke class(es) passen bij jouw wensen!

Kan ik bij LAKWERK komen werken als ik een bootcamp heb gevolgd?
Dit is zeker een mogelijkheid! Veel students uit de bootcamps zijn op dit moment werkzaam als nailtech bij LAKWERK. Ben jij geïnteresseerd om bij LAKWERK te werken, vul dan de LAKWERK QUIZ in waarin wij kunnen kijken of we een match zijn. Zijn we een match dan wordt je altijd nog intern getraind voordat je als zelfstandige nailtech bij LAKWERK kunt starten. Check alle info op https://www.lakwerk.com/workatlakwerk/
Werken jullie tijdens de artclasses met gewone lak of met gelpolish?

Wij werken tijdens al onze classes met gelpolish. De meeste technieken die je tijdens deze classes leert zijn overigens ook toe te passen bij normale polish.

Ik wil een training op maat, kan dat?
Je mag hiervoor een mail sturen naar nailschool@lakwerk.com en daar jouw wensen in vermelden. Dan komen wij met een passend voorstel en kunnen we een training inplannen! Als jij een privéles wilt van Jessica Scholten kan je die boeken als 1-ON-1 SESSION, mochten hier geen beschikbare data voor online staan kan je ons altijd mailen voor extra opties.
Moet ik zelf modellen regelen?
Bij veel lessen werken we op elkaar maar heb je een model nodig voor een les dan wordt dit van te voren aan je doorgegeven. Heb je je eigen model dan is dat helemaal top en mag je deze meenemen! Lukt dit niet dan gaan wij ons uiterste best voor je doen.
Krijg ik een certificaat na een masterclass of bootcamp?
Ja, na het volgen van al onze (master)classes en bootcamps krijg jij een LAKWERK NAIL SCHOOL certificaat!

online sessions

Ik kan de online session niet starten en krijg de melding ‘not enrolled’, wat doe ik fout?
Zorg er altijd voor dat je eerst ingelogd bent! Daarna klik je ‘start deze session’ aan vanuit je bevestigingsmail óf je gaat via Mijn account naar Bestellingen en klikt hem daar aan.
Hoe lang en hoe vaak kan ik de online session video zien?
Vanaf het moment dat je een ONLINE SESSION aanschaft kan je deze 1 maand lang bekijken, zo vaak als je wilt!
Is de hand-out na het verstrijken van de maand ook niet meer in te zien?
Je kan de hand-out binnen de maand downloaden en/of uitprinten zodat je hem altijd nog in kan kijken voor het moment komt dat je online geen toegang meer hebt.